dilluns, 24 de febrer del 2014

La primera abella reina del curs!

La setmana passada, de dilluns a dimecres, ens va visitar l'escola Joan Maragall (Vilanova del Camí). Van ser els alumnes de 4t de Primària els que van venir a gaudir de 3 dies de convivència i aprenentatges al CdA de Juneda. 
Una de les coses més recordades d'aquesta estada va succeir durant el taller d'apicultura. Com sempre, els alumnes es van dirigir a l'arnera per presenciar com viuen i treballen les abelles. La sorpresa va ser que a l'obrir l'arna número 8 va aparèixer... L'ABELLA REINA! Quina casualitat! Van tenir la sort de poder veure l'abella més peculiar de les 50.000 que viuen a dins d'una arna. Si voleu recordar algunes coses que us vam explicar sobre l'abella reina, podeu entrar a aquest enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Abella_reina

En aquesta imatge, fotografiada a l'obrir l'arna número 8, es pot distingir perfectament l'abella reina que van veure els alumnes de l'escola Joan Maragall. Fixeu-vos quina diferència amb la resta d'abelles, que són les obreres. La veieu? Es troba tot just al centre de la imatge!


A més, els alumnes van podeu gaudir dels tallers de la granja, la transformació d'aliments i l'itinerari de paisatge. Podem veure que es van preparar a consciència per anar a fer els treballs de grangers, ja que les botes són imprescindibles per poder netejar la vaqueria i poder entrar als espais dels animals. 
 

 Una de les accions més tendres i recordades acostuma a ser l'alletament de les vedelles. Ara mateix tenim a la Pascualeta, una vedella nascuda el 24 de desembre i que és la cria de la nostra vaca Clarissa. Recordeu quants litres de llet li hem de donar cada vegada que li portem el biberó? A part de llet, hi afegim alguna altra cosa més? Quants cops li donem el biberó al dia?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada