divendres, 23 d’octubre del 2015

Escola Alba: reflexionem sobre la nostra alimentació

La setmana passada vam rebre la visita dels alumnes de 4t de l'Escola Alba, de Corbins. Entre els molts objectius de treball que tenien, destacaven els que estaven relacionats amb l'alimentació saludable, un àmbit que treballen a l'escola durant l'inici de curs. La visita al CdA Juneda serveix per posar en pràctica tot allò que s'ha treballat abans a l'escola.


Els alumnes de l'escola Alba van elaborar un menú de tot un dia per fer-lo i menjar-lo a Les Obagues. El més interessant va ser, a part d'elaborar ells mateixos el propi menú, l'oportunitat que vam tenir de poder reflexionar i valorar si els àpats que havien proposat eren adients i saludables. A més, vam conèixer l'origen dels aliments al treballar la Granja, vam poder parlar dels cereals i de la importància del blat al taller de Forn, i vam poder conèixer com gestionaven l'elaboració d'aliments les civilitzacions antigues, tot visitant l'exposició de "Colors de Terra" de Juneda.

Així doncs, alumnes de 4t de l'Escola Alba...

En plena preparació dels àpats al taller de transformació d'aliments.

Recordem quina era el vostre objectiu: "Ser capaços d'elaborar un menú equilibrat i saludable"

I aquesta és la idea que ens vau fer arribar la setmana abans: 

- Per dinar: puré de verdures, hamburguesa de vedella amb patates al forn i crema catalana.

- Per sopar: sopa, truita de patates amb amanida i pa sucat amb tomàquet i macedònia. 

A més, ens van fer arribar la recomanació de no posar més de 8 cullerades d'oli d'oliva al cuinar. 

Un cop elaborat i degustat el menú, quina és la vostra opinió? Quines coses vau encertar? Es pot considerar aquest menú com a equilibrat i saludable? 
D'altra banda, creieu que estàveu equivocats en alguna cosa? Com es podria millorar aquest menú? Esperem les vostres respostes i comentaris!




Moltes gràcies per la vostra visita, un any més! Esperem que la feina feta us serveixi per seguir aprenent moltes coses sobre aquest tema tant complex i meravellós: L'ALIMENTACIÓ. Fins aviat!


2 comentaris:

  1. El menú no va ser equilibrat perquè cam comprovar al taller de t. aliments que havíem posat una mica massa d'hidrats de carboni. Haguéssim pogut canviar la truita de patata per truita a la francesa o no menjar sopa al sopar.
    Tot i així, tant vam treballar quevam tenir la sort de consumir tots els hidrats!!!!!
    En aquesta estada ens ho vam passar SUPERBÉ!!!
    Grup3 de 4t Escoal Alba ( Corbins)

    ResponElimina
  2. Nosaltres creiem que va ser més saludable que equilibrat, perquè els productes que vam fer servir per fer els àpats eren de bona qualitat i fets a mà. Tot i així , vam posar al menú massa hidrats de carboni , ja que al berenar (que no vam triar) tocava pa amb formatge. Una solució hagués pogut ser canviar el pa del berenar per fruita i iogurt.
    Tot i així, va ser molt divertit i interessant.

    2 Escola Alba (Corbins)

    ResponElimina