Termòmetres?
Sí sí, ens indiquen
la temperatura interior del forn en tot
moment!
Ens cal saber amb exactitud
, per tal de poder coure els nostres productes:
- a quina temperatura tenim el material
encarregat d’emmagatzemar la calor a dins del forn : la sorra
- quina és la temperatura interior
- quina és la temperatura de la solera
- quina és la temperatura de la volada
I tot per poder coure el pa sense foc, aprofitant allò que sap fer millor
el nostre forn, guardar la calor!
De fet, el forn de
les Obagues funciona com els edificis, acumula calor per poder distribuir-la
en el moment que més ens convé, tot i
que les fonts d’energia són diferents, en el cas del forn el foc, i en el cas
dels edificis, el sol.
Si et ve de gust, tot fent servir les paraules dels forners t'atreveixes a fer d'investigador?
Però, on és la sorra de què parlem? Què tè a veure la sorra i un forn?
Podrem coure el pa sense volada? I sense solera? I sense foc?
Apa, siau i bona feina!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada