dimarts, 11 de març del 2014

Escola Sant Domènec de Guzmán

La setmana passsada vam rebre la visita dels alumnes de 5è i 6è de Primària de l'escola Sant Domènec de Guzmán (Tarragona). Van estar quatre dies amb nosaltres, en els quals van poder treballar a fons el cicle de la granja i conèixer la importància que té en les nostres vides. 

A més, també van tenir l'oportunitat de descobrir el poble de Juneda. Vam visitar el casc antic, que conserva encara alguns edificis que tenen 500 anys. Després de tot això, arribava l'hora de conèixer el poble de Juneda caminant pels seus carrers, sense professors, i així demostrar que aquests tarragonins que vam conèixer tenien una gran capacitat d'orientació (ningú es va perdre) i una gran capacitat de treball (van completar els dossiers de treball de Juneda, identificant totes les imatges de cada carrer i preguntant els seus dubtes als veïns del poble que s'anaven trobant). En definitiva, va ser un recorregut que va ajudar molt a conèixer com és la vida a Juneda avui dia i com són els seus carrers i edificis. 

Un gran descobriment va ser el Pou del Gel, una construcció de finals del s.XV - inicis del s.XVI de 300 metres cúbics, que servia per emmagatzemar gel i conservar-lo, i així poder-lo vendre a la gent de Juneda que ho necessitava. Vam arribar a la conclusió de que va ser una gran idea, i per tant, un bon negoci per la família que el va construir. Però... Qui podia necessitar gel i per a què? A on creieu que l'anaven a buscar?

Aquests nois i noies de la fotografia segur que se'n recorden!


Fins aviat, tarragonins i tarragonines!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada